آشنایی با ساختار چربی ها و خواص شیمیایی آنها

چربی ها بخش مهمی از رژیم غذایی هستند، اما همه لیپیدها ساختار و خواص شیمیایی یکسانی ندارند.
اسیدهای چرب غیراشباع دارای یک یا چند پیوند دوگانه در ساختار خود هستند و می توانند به ترتیب تک غیراشباع یا چند غیراشباع باشند.
بیشتر روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و روغن ذرت حاوی مقادیر قابل توجهی از این اسیدهای چرب هستند.
وجود پیوندهای مضاعف در مولکول اسید چرب، مکان‌های آسیب‌پذیری را برای واکنش‌های اکسیداسیون ایجاد می‌کند که پراکسیدهای لیپیدی، ترکیبات بالقوه سمی که می‌توانند باعث آسیب سلولی شوند، ایجاد می‌کند.
در پاسخ به این آسیب اکسیداتیو، موجودات هوازی دارای مکانیسم های دفاعی آنتی اکسیدانی آنزیمی درون سلولی هستند.
هدف از تحقیق حاضر، بررسی مقایسه‌ای اثرات جیره‌های مایع شاهد، با ترکیبی تعریف‌شده، حاوی روغن زیتون رودبار یا روغن ذرت به‌عنوان منبع لیپیدی به ترتیب از اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع، بر متابولیسم اکسیداتیو موش‌ها بود.
موش‌ها به سه گروه تقسیم شدند که به مدت 30 روز جیره خوراک دام کنترل (A.F.)، جیره مایع روغن زیتون گیلان (O.O) و جیره مایع روغن ذرت (C.O) را دریافت کردند.
مشاهده شد که فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، در کبد و بافت چربی سفید موش های تغذیه شده با روغن زیتون بی بو در مقایسه با گروه روغن ذرت افزایش یافته است.
با این حال، در بافت چربی قهوه‌ای و سلول‌های خونی، فعالیت آنزیمی در گروه روغن زیتون تمایل به کاهش نشان داد.
  • منابع:
    1. A comparative study between olive oil and corn oil on oxidative metabolism
  • تبلیغات: 
    1. میگو سنگی عجیب با دیدن نور تغییر رنگ می دهند
    2. قیمت جدید و باورنکردنی چوب در بازار تهران
    3. سرنوشت دزدی که این محصولات گرانبها را دزدید
    4. با برنج رشد ناخن خود را 3 برابر کنید

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.