انگور، کشمش سبز فله و مویز منبع قابل توجهی از ریز مغذیها و درشت مغذیها از جمله قندها، ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند، اما طیف متنوعی از ترکیبات فعال زیستی (مانند پلی فنلها و کاروتنوئیدها) را نیز ارائه میکنند.
ترکیبات اخیر غیر مغذی هستند، اما از طریق پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، به ویژه در جمعیتهای مستعد ژنتیکی، به سلامتی و طول عمر کمک میکنند.
محتوای کشمش شامل بیش از 62 درصد قندها است که مونوساکاریدهای گلوکز و فروکتوز تقریباً به نسبت مساوی و مقدار ساکارز کمتری دارند.
بنابراین، کشمش شکلی از انرژی است که به راحتی جذب می شود و شاخص گلیسمی متوسطی (GI) را ارائه می دهد.
شایان ذکر است که یک ادعای بهداشتی در مورد “کشمش کورینتی” و توانایی کاهش افزایش گلوکز خون پس از مصرف آن، قبلا برای تایید EFSA ارسال شده است.
مویز توجه قابل توجهی را به خود جلب کرده است، زیرا میوهای متراکم مغذی با غلظت بالا در ترکیبات فعال زیستی همراه با عدم وجود چربی کل و کلسترول است.
ترکیبی شاخص از مواد مغذی انتخاب شده در بیدانه یونانی بومی (بیدانه کورینتی و زانتی) در جدول 1 ارائه شده است. مانند کشمش، مویز منبع خوبی از فیبرهای غذایی، مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم همراه با ویتامین B کمپلکس است، در حالی که مقدار کمی از آن را نشان می دهد.
سدیم به عنوان مثال، بنت و همکاران محتوای ریز مغذی و فولات (ویتامین B9) چندین میوه خشک استرالیایی و وارداتی را ارزیابی کرد.
بیدانه زانت نیز گنجانده شد، که غلظت کلسیم بالاتری را در مقایسه با انواع دیگر نشان داد، سطوح آهن نیز قابل توجه بود، اگرچه مقدار فولات در مقایسه با مویز استرالیایی کمتر بود.
ترکیب نهایی مویز شامل یک اصلاح دینامیکی است که از متغیرهای متعدد، از جمله کشت و شرایط آب و هوایی (به عنوان مثال، آبیاری، قرار گرفتن در معرض نور خورشید) به دست می آید.
به همین ترتیب، نیکولیداکی و همکاران نیمرخ قند ساده مویز کورنتی را در سه سال زراعی متوالی مورد مطالعه قرار داد. فروکتوز، گلوکز، ساکارز، مالتوز و محتوای قند کل همراه با رطوبت، خاکستر، چربی و محتوای پروتئین مورد ارزیابی قرار گرفت و با شرایط کشت (ارتفاع) مرتبط بود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.